100 jaar drukkerij douma dokkum. Het was een feestelijk jaar. Een jaar om nooit meer te vergeten. Mede dankzij alle reacties die wij van u mochten ontvangen. Maar ook door alle activiteiten die georganiseerd waren in het kader van 100 jaar drukkerij douma dokkum.

Zo was was er de koppermaandagviering voor de grafische industrie in Friesland, werd door beiaardier Auke de Boer de carrilions van dokkum en Joure bespeeld met speciaal door Joop Visser gecomponeerde muziek voor de Douma kalender van 2002. In Museum Het Admiraliteitshuis was een zeer gezellige receptie en de door ons ingerichte grafische tentoonstelling is tot september open gebleven zodat ook vele toeristen deze zomer er van genoten hebben. Natuurlijk was er de Dokkumer Courant huis aan huis verspreid in Dokkum.

Als kroon op dit jaar de beschikking van Hare Majesteit De Koningin van 18 maart 2002 waarbij Zij drukkerij douma dokkum het recht verleent tot het voeren van het koninklijk wapen met de toevoeging BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING HOFLEVERANCIER. Deze brief is dan ook onze eerste uiting waarin het wapen gevoerd wordt maar u zult volgend jaar zien dat onze hele huisstijl aangepast is van bestelbus tot verpakkingsdoos.

Dit jaar is bijna afgelopen en een nieuw jaar staat weer voor de deur dus hebben wij weer een kalender gemaakt voor 2003.

Bij alle moois dat wij elkaar toewensen is er steeds, en misschien wel het belangrijkst, de goede gezondheid.

De kalender van dit jaar heeft aspecten daarvan als thema. Julie Box zette ons op dat spoor door haar studie over de Oud-Engelse kennis der geneeskunde.

Één aspect vormen daarin de ‘Charms’; spreuken ter betovering van de gezondheid of het weer.

Op de buitenbladen en op de binnenzijde van de witte vellen vindt u de complete cyclus ‘Charms for the Good Weather’ van kunstenaar-schrijver Joop Visser. Ze werden geschreven in 2002 na een reis door Engeland en Schotland, in The Old Hall, Jervaulx. We hopen ermee enige goede invloed te bewerkstelligen voor Ærra Litha Mona? (‘eerste reismaand’ - juni) en Æftera Litha Mona? (‘tweede reismaand’ – juli).

Wanneer u de ‘spinrag’ vellen afscheurt vindt u het kalendarium en tekst met betrekking tot de medische geschiedenis. De typografie daarvan werd verzorgd door Lilian Douma, die daarmee in het 101ste jaar van Drukkerij Douma Dokkum, met de 11de kalender die zij maakt met Atelier It Plein 19 - Oosterlittens/Rotterdam, toetreedt tot een traditie.

Wij hopen dat u gebruik kunt maken van onze mooie wens-reis-maanden;

Meer persoonlijk wensen wij u een goed 2003.